Ik ben met mijn ouders op vakantie, vier weken lang met een sleurhut door Frankrijk. Niet echt sex, drugs and rock & roll, maar wel lekker rustig. Even alleen maar zorgen over de staat van verbranding door de zon, het hoofdstuk ‘wat gaan we eten?’en de voorraad drank en sigaretten. Ik woon helemaal alleen, dus 24/7 met gezelschap was weer even wennen. Het viel me ineens op hoeveel ik op Twitter zat, hoewel mijn moeder dat alleen maar prachtig vindt. Ze is ook vaak onderdeel van een tweet en vindt dat maar wat leuk. Een van de eerste dagen reed ik met de caravan een bergje op. ‘Hij trekt hem lekker hoor’, zei ik enthousiast. ‘Hashtag vieze praat’, hoorde ik vanuit de achterbank. Ze leert zo snel.

De eerste stop was in Noord-Frankrijk bij een middeleeuws dorpje. We zijn daar een hele middag doorheen gewandeld. Ik kijk in deze vakantie de hele dag al tegen twee oude gebouwen aan, maar deze konden er ook nog wel bij. Het was alleen wel ontzettend heet, dus we hadden al snel zin in een duik. We stonden op een kleine camping zonder zwembad, maar we konden naar het gemeentezwembad met een grasveld. Dat was een door regels gedomineerd oord waar je geen bier of wijn mocht drinken, kwamen we achter toen de 21 euro entree al betaald was. Ik moest ook nog zo’n strakke zwembroek kopen, waardoor mijn ballen bijna boven mijn navel uitkwamen. Mijn doodgewone bermudazwembroek mocht ik namelijk niet aan. We hadden er al snel de schijt in en zijn de volgende dag meteen zuidelijker gegaan naar een camping boven Marseille.

Bij aankomst zag ik al een grijs, ietwat onverzorgd ‘We-zijn-er-bijna-achtig’ stel rondlopen. Dan weet je al hoe laat het is, dat moet een rustieke camping met natuurmensen zijn. Haal je geitenwollensokken uit de kast en gooi je chakra’s open. De dag daarna werd dit beeld bij de Belgische nationale feestdag bevestigd. We hadden ons per ongeluk opgegeven voor een gezamenlijk diner. Drie gangen aan tafel met die lui. Naast mij een man met lang, grijs haar en uitpuilende ogen die graag komisch toneel schreef. Tegenover hem zijn sociaal-onhandige vrouw die niet zo van komedies hield. ‘Dan moet ik steeds nadenken of het echt leuk is’, zei ze bloedserieus.

Na het dessert kwam er een accordeonist wat spelen voor wat extra feestvreugde, maar dat klonk zo treurig dat ik me afvroeg wanneer de kist werd binnengedragen. Het werd dus geen lange nacht, want de natuurmensen moesten weer bij zonsopkomst hun nest uit om de zonnegroet te yogaën. Die ochtend vond ik bij de bar een oude Happinez. ‘Zoektocht naar zingeving’ stond op de cover. ‘Veel roken en zuipen, dat is zingeving’, opperde mijn moeder. En gelijk heeft ze.

Het werd dus wel tijd voor wat meer gezelligheid om ons heen, op naar een camping met een leuke bar waar wekelijks feesten zijn. Prachtig gelegen in de bergen boven Monaco. ‘Ja hoor, de camping kan je bereiken met caravan’, zeiden ze bij de receptie. ‘De weg is alleen wel wat steil.’ Zo erg zal het toch niet zijn, dachten we. Uiteindelijk met het zweet op mijn voorhoofd plankgas in de eerste versnelling die berg op. Dat ging lang goed, tot de rook uit het dashboard kwam. We stonden stil op de steile berg en zijn gered door iemand met een groot busje.

Door deze weeromstuit schoot mijn moeder dwars door haar oxazepam heen, dus er moest meteen bier in toen we boven kwamen. Toen ik na het uitpakken eens goed om mij heen keek, zag ik dat we in een soort homokolonie terecht waren gekomen. Naast ons twee knappe Franse mannen en tegenover ons twee lieve, oudere mannen. Het bleek dat deze camping op een of andere gay friendly vakantiesite stond. Daar hadden we natuurlijk weer geen weet van, maar het maakte het wel meteen een stuk leuker.

Een van de eerste avonden was er meteen een feest bij de bar met live-muziek. Iedereen was helemaal opgedoft om lekker te eten en drinken en het werd een mooie avond. Een terras met uitzicht over de bergen, dansen terwijl de zon onderging en de sterren aan de hemel kwamen, een leuke Franse zanger die alles loepzuiver coverde, mijn moeder die de laatste jaren wat minder vrolijk gestemd was en met brede glimlach los ging en en oude dame van rond de 80 die de hele avond voorzichtig mee danste met de grote meute. En dan aan het einde van de avond het lied ‘When a man loves a woman’. Iedereen greep elkaar beet en begon te schuifelen. Ik vind single zijn prima, maar dat zijn altijd de momenten dat ik weer besef: oh ja, ik alleen. Ik ben gaan zitten en bekeek alles. De liefde overheerste. De homoburen hielden elkaar stevig vast en zoenden kort. Hun ogen twinkelden. When a man loves a man.

Join the discussion 2 Reacties

 • marga schreef:

  Geen grote keuze aan loslopende homo’s begrijp ik, jammer voor je !
  Gelukkig ben je nog niet bejaard en er liggen nog jaren vóór je to meet your Man. Single zijn heeft ook z’n voordelen….of zoals Cruijff zei; ‘ieder nadeel heb z’n voordeel’…wijsheid zonder geitenwollensokken theorie …

  Geniet er nog van met je privé grijze vloot en shine waar je kunt…..
  shine je rot!

  XXX Marga

 • marga schreef:

  Ik weet weer eens niet of je mijn reactie nou hebt ontvangen omdat er staat je reactie is in moderatie? Snap het als gewoonlijk weer eens niet.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.