Het zijn verrassend hete, zonnige dagen geweest in ons immer grijze land. ‘De seks hangt in de lucht’, zegt men dan. Dat vind ik altijd merkwaardig, want een potje bellenblazen is wel het laatste waar ik zin in heb als mijn slaapkamer aanvoelt als een botanische tuin. En bovendien was het enige dat bij mij thuis in de lucht hing de geur van een dode muis die vastzat tussen het keukenkastje en de muur. Zijn staartje hing troosteloos naar beneden en ik kon er verder niet bij. De ongediertebestrijding kwam langs en na een uur klooien kregen ze de muis eruit met ijzerdraad en ducttape. Van de 170 euro die daarvoor betaald moest worden, kreeg ik het pas echt heet.

Vandaag ging ik een stukje wandelen langs de Vecht, dat is altijd mooi en soms komt er een verkoelende wind van het water. Aan de kant lagen boten aangemeerd en zaten mensen te genieten van de rust, zoals dat heet. Een vrouw met kort grijs haar en een kleurrijk brilmontuur zat wellustig aan een ijsje te likken. Haar man las een boek en keek af en toe met een schuin oog naar de mondbewegingen die zijn vrouw maakte. Vast lang geleden. Hun hondje lag in de schaduw te slapen, maar schrok van een fietsbel. Een jongen en een meisje van een jaar of acht kwamen driftig aanfietsen en ik ging voor ze opzij.

Ze stopten verderop bij een bootje. Het meisje trok haar hemd uit en ging met alleen een bikinibroekje aan naar het trappetje achterop de boot. Eenmaal hangend daaraan gooide ze als een echte Pocahontas haar haren naar achteren om indruk te maken. De jongen zat nog op zijn fiets en keek er wat onwennig naar. Zo zou ik ook kijken als een vrouw me zou versieren. Ze ging elegant te water en toen maakte hij ook maar aanstalten om zich uit te kleden. Mooi hoe kinderlijke onschuld en imitatie van de volwassenwereld samengaan.

Aan het eind van mijn rondje stond ik te wachten bij de brug die openging, tussen vele fietsers in korte broeken met zonnehoedjes en zonnebrillen. Een asgrijze wolk kwam over het dorp heen en in het onweer vervolgde iedereen zijn tocht. Lentehitte op zijn Nederlands.

Join the discussion Eén reactie

  • marga schreef:

    Gezellig stuk en om te lachen….de man keek naar de mondbewegingen die zijn vrouw maakte…vast langgeleden…ha..ha..
    Kinderlijke onschuld en imitatie van de volwassenwereld, mooi verwoord!
    Conclusie, hangt er toch iets onbewust in de lucht….ik hoop voor jou ook..

    liefs XXX

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.